Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Danes bo avtocestni promet mimo naselja Tepanje po 22-ih letih stekel nemoteno s hitrostjo 130 kilometrov na uro. Odstranjevanje cestninskih postaj Tepanje in Slovenske Konjice je namreč končano. Že ta teden pa bodo začeli odstranjevati tudi cestninsko postajo Pesnica.

Nadzorniki Darsa so okoli enajstih opravili še zadnji pregled obnovljenega odseka avtoceste, kjer sta promet do pred kratkim ovirali cestninski postaji. Ob 14-ih so sprostili priključek Slovenske Konjice proti Mariboru, preostale ovire pa bodo umaknili do večera. Do takrat bo promet potekal izmenično, po dveh pasovih.

Promet že nekaj dni brez omejitev teče tudi na območju nekdanje cestninske postaje Vransko. Predvidoma danes pa bodo prve hitrostne omejitve postavili na območju cestninske postaje Pesnica, kjer pa preusmeritev prometa za zdaj še ne bo.

Osrednja rušitvena dela bodo začeli septembra, po koncu turistične sezone. Dars namerava še letos s slovenskih avtocest odstraniti vse cestninske postaje razen postaje Dragotinci, ker bodo dela zaradi preprojektiranja začeli prihodnje leto.