Prvi dokazano okuženi s koronavirusom v Mariboru je dosledno upošteval navodila za takšne primere in na vstopno točko pri Gasilski brigadi Maribor prispel včeraj ob 17. uri. Foto: Radio Maribor
Prvi dokazano okuženi s koronavirusom v Mariboru je dosledno upošteval navodila za takšne primere in na vstopno točko pri Gasilski brigadi Maribor prispel včeraj ob 17. uri. Foto: Radio Maribor

Potem, ko je tudi mariborski zdravstveni dom včeraj vzpostavil Vstopno točko, so tam pozno popoldne testirali 4 bolnike s sumom na koronavirus, a že prvi testiran primer se je izkazal za pozitivnega. Gre za 32-letnega moškega, ki je zaposlen v UKC Maribor. Preostali trije testi so bili negativni, so pa danes dopoldne opravili še 10 testiranj.

Prvi dokazano okuženi s koronavirusom v Mariboru je dosledno upošteval navodila za takšne primere in na vstopno točko prispel ob 17. uri. Pomočnik direktorja zdravstvenega doma Maribor Aleksander Jus: "Po odvzemu brisa je pacient odšel v samoizolacijo, nato pa ga je takoj, ko je bil znan rezultat brisa, kontaktiral epidemiolog in se dogovoril z infekcijsko kliniko UKC Maribor za nadaljnjo obravnavo."

To je zaenkrat edini primer okužbe s koronavirusom v Mariboru, so pa s tukajšnjega univerzitetnega kliničnega centra sporočili, da je oboleli zaposlen pri njih, po nepotrjenih informacijah na oddelku za anesteziologijo. Ukrepe, ki so jih zaradi tega sprejeli, bodo pojasnili ob 14ih. Sicer pa navodila vsem, ki pri sebi sumijo na okužbo s koronavirusom, ostajajo enaka. Aleksander Jus: "Običajna samokontrola in predvsem, predvsem brez panike."

Zaščitnih sredstev, testov za koronavirus in kadra imajo v mariborskem zdravstvenem domu zaenkrat še dovolj, pojasnjuje pomočnik direktorja zdravstvenega doma Maribor Aleksander Jus in dodaja: "Seveda se lahko pričakuje neko večje število tega, kasneje pa si samo želimo, da se bo to začelo umirjat, tako kot se to umirja že na nekaterih drugih področjih."

V nasprotnem primeru bodo za pomoč prosili druge zdravstvene zavode v okolici Maribora.