Trenutno se predvaja:
Maribor 22
12. september 2018 ob 15:17 Maribor Novice

Andreja Šiška so priprli

Ali bo v priporu tudi ostal bo znano v treh dneh
Šiško
Andrej Šiško je 11. septembra 2018 sredi Maribora podal izjavo za javnost v zvezi s spornim postrojem Štajerske varde. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Vodjo samooklicane Štajerske varde Andreja Šiška, ki mu očitajo ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve, so danes – po dveh dneh svobode – ponovno priprli. Potem ko ga je preiskovalni sodnik v nedeljo izpustili iz pridržanja, je izvenrazpravni senat po pritožbi tožilstva odločil drugače.

Andrej Šiško je še včeraj sklical novinarsko konferenco, na kateri je sledil strategiji svojega odvetnika Viktorja Osima in očitana dejanja relativiziral kot nedolžno provokacijo. Tudi preiskovalni sodnik je v nedeljo ocenil, da tožilstvo ni dovolj dobro pojasnilo znakov kaznivega dejanja, zato je Šiška izpustil iz pridržanja. Kot sporočajo s sodišča, pa je izvenrazpravni senat včeraj odločil, da so sumi utemeljeni in da obstaja nevarnost, da bo osumljeni dejanje ponovil.

Šiškov odvetnik Osim pa vztraja, da dejanje ni kaznivo in pričakuje, da bo njegov klient do petka spet na prostosti.

Pritožil se bo še danes, višje sodišče pa mora o pritožbi odločiti v treh dneh. Tožilstvo pa pregon nadaljuje: po Simoničevih besedah morajo do petka na sodišče vložiti obtožnico ali pa zahtevo za preiskavo. Bolj se nagibajo k zahtevi za preiskavo.

Bratko Zavrnik

Nazaj na vrh