Mariborski mestni svetnik in prvak mariborske Nove Slovenije Bernard Memon jutri prevzema vodenje mariborskega zavoda za zaposlovanje. S položaja vršilke dolžnosti direktorice mariborske območne enote se tako poslavlja Mirjana Zgaga, ki bo z Memonom jutri opravila predajo poslov.

Bernard Memon je magister znanosti državnih in evropskih študij, diplomirani inženir radiologije. Memon je bil za direktorja mariborske območne enote zavoda za zaposlovanje izbran na nedavnem razpisu, na zavod pa prihaja iz ministrstva za obrambo, kjer je podsekretar za pripravo in izvedbo civilnih projektov. Med primarne naloge svojega petletnega mandata na položaju direktorja mariborskega zavoda za zaposlovanje uvršča digitalizacijo na področju poslovanja in v komunikaciji z brezposelnimi osebami: »Pomembna naloga bo tudi motiviranje brezposelnih. Menim, da je na trgu dela veliko takšnih, ki so izgubili motivacijo za delo. Mislim, da se s pravilnim pristopom to da spremeniti.«

Memon ob tem napoveduje tesno sodelovanje tako z zaposlenimi kot z lokalno skupnostjo in tukajšnjim gospodarstvom. Ob tem sogovornik zaradi posledic novega koronavirusa pričakuje kratkotrajno krizo in naraščanje števila brezposelnih, a verjame, da se bo stanje prihodnje leto začelo izboljševati.

Memon po prevzemu direktorskega položaja sicer ostaja mestni svetnik.

Bernard Memon Foto: Radio Maribor
Bernard Memon Foto: Radio Maribor