Trenutno se predvaja:
Maribor 17
22. avgust 2018 ob 14:17 Maribor Novice

"Čas je za žensko energijo"

V boj za županski stolček v Mariboru tudi aktualna poslanka Lidija Divjak Mirnik
V boj za županjo Maribora se podaja tudi Lidija Divjak Mirnik. Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Novopečena poslanka Liste Marjana Šarca in dolgoletna mariborska mestna svetnica Liste za pravičnost in razvoj Lidija Divjak Mirnik je danes napovedala kandidaturo za županjo Maribora na jesenskih lokalnih volitvah. Kot je med drugim povedala na današnji novinarski konferenci, je čas za žensko energijo, ki bo v Mariboru vzpostavila novo stanje za novi Maribor.

Lidija Divjak Mirnik je po izobrazbi profesorica sociologije in zgodovine, zadnja leta je bila direktorica študentskih domov Maribor, v lokalni politiki pa je dejavna že 12 let, in sicer kot mestna svetnica Liste za pravičnost in razvoj. Na vprašanje, zakaj kandidatura, pravi, da dobro pozna lokalno problematiko, in še: "V Študentskih domovih Maribor smo naredili za 20 milijonov evrov investicij, in to v času, ko je veljal ZUJF in v času, ko se ni vlagalo in ni gradilo. Uspelo pa nam je zato, ker smo bili tim, kar pomeni, da znam timsko delati. Uspelo nam je tudi zato, ker sem uspešno pripeljala denar iz Ljubljane v Maribor. Uspelo pa nam je projekte tudi dokončati, kar pomeni, da jih znam dokončati."

Divjak Mirnikova je že kandidirala za županjo Maribora, in sicer na nadomestnih volitvah leta 2013, a neuspešno. Tokrat so časi drugi, pravi.

"Odločila sem se, da kandidiram s podporo volilcev, podpirajo pa me tudi politične stranke," je še povedala Divjak Mirnikova. Podprli sta jo že stranki Listi Marjana Šarca in Lista za pravičnost in razvoj, ki pa bosta na volitvah v mestni svet nastopili vsaka s svojo listo kandidatov.

Nataša Rižnar

Nazaj na vrh