Foto: Radio Maribor/Založba Pivec
Foto: Radio Maribor/Založba Pivec

Jubilejni, 10. kriminalni roman priljubljenega mariborskega avtorja Avgusta Demšarja Cerkev se začne v eni od cerkev na Štajerskem, dogajanje pa se seli tudi v Prekmurje, avstrijsko Koroško in v izmišljeno vasico Vodnjaki. Roman Cerkev je prvi del trilogije Vodnjaki, v ospredju pa zgodba, ki temelji na realnem dogajanju v našem okolju.

» Velik finančni škandal, ki si ga je pred desetletjem privoščila mariborska nadškofija, je okvir prvega, 600 strani obsežnega romana iz trilogije Vodnjaki«, pravi pisatelj Avgust Demšar.

Gre za značilno Demšarjevo kriminalno zgodbo žanra kdo je storilec ?

»V romanu nastopajo vsi glavni liki iz prejšnjih detektivk, zgodba je kompleksna, zapleti presenetljivi, dogajanje zgoščeno in napeto«, pravi urednik Založbe Pivec Nino Flisar.
Avgust Demšar je mariborski pisatelj, ki piše samo detektivske zgodbe, ki se dogajajo v Mariboru in okoliških krajih in so pri bralcih, predvsem s štajerskega konca zelo brane. Po predlogah treh Demšarjevih romanov na RTV Slovenija nastaja tudi kriminalistična serija z delovnim naslovom Primeri inšpektorja Vrenka. Cerkev je tretji Demšarjev roman, ki ga je izdala mariborska Založba Pivec.