Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

Pri Krajevni skupnosti Pragersko so zaradi nerazumnega zavlačevanja začetka gradnje vozlišča in podvoza na Pragerskem izredno nezadovoljni in vse bolj zaskrbljeni. Z izvedenim projektom bi se jim namreč bistveno izboljšala kakovost življenja, pojasnjuje predsednik sveta Krajevne skupnosti Pragersko – Gaj Matej Arnuš: "Izgradili bi protihrupne ograje, izvennivojsko križanje oziroma podvoz, tudi izvennivojski dostop do peronov s podhodom in dvigalom, dva nova perona idr."

Pragerčani zato predlagajo: "Da naj se na podlagi dosedanjega dela takoj izda okoljevarstveno dovoljenje, vse dodatne analize pa naj se izvedejo kasneje - pred začetkom gradnje in med njo."

Predsednik krajevne skupnosti Pragersko Matej Arnuš je za 17. februar o tej problematiki sklical tudi Zbor krajanov, na katerega so povabljeni vpleteni v zastoj projekta, predvsem predstavniki ARSA. Upajo, da bodo na ta način dobili konkretnejše odgovore o dve leti in pol trajajočem čakanju na okoljevarstveno soglasje. Če ga ne bodo pridobili pravočasno, je namreč ogroženih 40 milijonov evrov evropskih sredstev iz finančne perspektive, ki se izteka.