Trenutno se predvaja:
Maribor 3
27. april 2020 ob 14:45 Maribor Novice

"Dovolj je teptanja naših pravic"

Na shodu se je zbralo okrog 300 protestnikov - "27. aprila, dne osvobodilne fronte, se je treba spominjati, tako ali drugače"
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Na današnjem shodu v središču Maribora se je zbralo okrog 300 protestnikov. Protestniki so protestirali proti korupciji, za demokracijo in proti ožanju državljanskih svoboščin.


Protestniki so izražali svoja stališča glede omejevanja gibanja, proti korupciji in za demokracijo. Igor Murgelj: »Tu sem, ker je dovolj teptanja naših pravic, naše demokracije, kraj, laži, potvarjanja dejstev. Poleg tega je danes 27. april, dan osvobodilne fronte, in to je dan, ki se ga je treba spominjat, tako ali drugače.«

Glede na trenutno situacijo so ukrepi naše vlade nesorazmerni, pravi Niko Šetar: »In tako kot večina sumi, tudi jaz sumim, da v tem grmu tiči nek drug zajec, ne samo koronavirus,« vendar pa s prstom ne želim kazati na nikogar, še dodaja Niko Šetar.

Iz dveh razlogov se je shoda udeležila tudi direktorica Muzeja Narodne osvoboditve Maribor Aleksandra Berberih Slana: »Kot že v preteklosti ponovno zbiramo za muzej materiale, za našo zbirko, sem se pa udeležila tega shoda zaradi kršenja človekovih pravic, ki se odvijajo pod krinko pandemije.«
Protestniki so tudi menili, da moramo preprečiti korupcijske akcije in ponovno izboriti svobodo.

Tamara Zupanič Čučnik

Nazaj na vrh