Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan
Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan

Dravska kolesarska pot, ki bo povezala avstrijsko in hrvaško mejo, bo v Podravju kmalu dobila dva nova odseka. Na 6 kilometrskem delu kolesarske poti, ki bo povezala Ruše in Maribor, brnijo stroji in pripravljajo vse potrebno za polaganje asfalta, ki naj bi se začelo jutri. A povsem brez zapletov ni šlo. Potrebno je bilo namreč prestaviti nekaj kablov, ki so del železniške in elektro infrastrukture, je pojasnil direktor občinske uprave na občini Ruše . Investitor del v vrednosti nekaj več kot 900 tisoč evrov je sicer Direkcija za infrastrukturo, v Rušah pa so poskrbeli za dokumentacijo in urejanje razmerij z lastniki zemljišč. A po novi kolesarski poti kljub temu do prihodnje pomladi še ne bo mogoče priti do Limbuša. Preostanek kolesarske poti, ki poteka po mariborski občini je namreč v fazi projektne dokumentacije, ki pa je že na Direkciji za infrastrukturo.

Medtem ko v Rušah dela intenzivno potekajo in bodo predvidoma končana konec avgusta, je med Miklavžem in Hajdino že skoraj vse pripravljeno za odprtje dela kolesarske poti, ki je še posebej slikovit, saj poteka ob stari strugi Drave. Po besedah koordinatorja Dravske kolesarske poti Uroša Rozmana so kolesarsko pot povsem na novo uredili v občinah Miklavž, Starše in Hajdina, kjer trasa poteka povsem ločeno od ostalega prometa.

V pripravi pa je tudi že dokumentacija za nekatere manjkajoče dele kolesarske poti, kot je tisti od Selnice ob Dravi do Ruš.