Trenutno se predvaja:
Maribor 6
22. julij 2019 ob 16:47 Novice

DRI: "Morebitni spori se urejajo po pravni poti"

Iz DRI-ja so pisno sporočili, da je letališče danes normalno obratovalo, nameščene table pa da ne ovirajo oziroma onemogočajo poslovanja letališča.
Foto: BoBo
Foto: BoBo

Potem ko je minuli četrtek Javna agencija za civilno letalstvo Republike Slovenije po uspešno opravljenem fizičnem pregledu na Letališču Edvarda Rusjana Maribor državnemu podjetju DRI izdala dovoljenje za poskusno obratovanje tega letališča, je prišlo do zapleta.

Kitajski lastniki Aerodroma Maribor so namreč omejili dostop do mariborskega letališča. Ob vhodu na parkirišče letališkega terminala so namreč namestili opozorilne table, da gre za zemljišče v zasebni lasti, prehod in parkiranje pa da nista dovoljena.

Iz DRI-ja so pisno sporočili, da je letališče danes normalno obratovalo, nameščene table pa da ne ovirajo oziroma onemogočajo poslovanja letališča. »Na zemljiščih, ki so v zasebni lasti, je služnost urejena, je tudi nesporno vpisana v zemljiško knjigo in jo Republika Slovenija izvaja že več let,« so še zapisali na DRI in dodali, da se morebitni spori glede tega urejajo po pravni poti.

Nataša Rižnar

Nazaj na vrh