V Kidričevem so drsalne površine letos spet povečali (slika je simbolična). Foto: Reuters
V Kidričevem so drsalne površine letos spet povečali (slika je simbolična). Foto: Reuters

V parku v Kidričevem že sedmo leto zapored stoji drsališče. Letos so drsalne površine spet povečali. Drsalcem, ki se bodo prvič podali na led, je na voljo 200 kvadratnih metrov velika ledena ploskev in podaljšana - kar 400-metrska drsalna steza. Drsališče v Kidričevem je tako že eno največjih drsališč v Podravju, ki bo odprto vse dni v tednu do začetka januarja.

Drsanje je v Kidričevem brezplačno. To pa še ni vse, prihodnji mesec in pol ob drsališču sredi parka pripravljajo številne prireditve, od gledaliških predstav, zborovskih nastopov, do obiska dobrih decembrskih mož, pravi koordinatorica prireditev iz občine Kidričevo Mojca Meško: "Nam se zdi pomembno, da se najprej otroci družijo, odrasli družijo, da se decembra srečujemo v parku, da so ti prazniki obogoteni z družabnostjo, prijaznostjo, lepimi pogledi.."

Vsak teden bo za drsališče prostovoljno skrbelo eno od občinskih društev. Župan Anton Leskovar ob tem poudarja: "Cene, ki jih imamo tukaj na tem prizorišču, so vsakomur dostopne, tudi čaj ponujamo otrokom zastonj, tudi če si kdo od odraslih ne more kupit čaja, ga dobi brezplačno. Gre za dobrobit, da se imajo otroci lepo, da se imajo starši lepo, da se imajo babice in dedki lepo. Ni to nekaj najlepšega, da vidiš same nasmejane obraze na tem prizorišču?"

Res, v Kidričevem je lahko december čaroben.