Invalidski voziček Foto: BoBo
Invalidski voziček Foto: BoBo

Novi predsednik Franc Zajšek in člani organov društva so bili izvoljeni z večino glasov, volitve pa so izpeljali po pošti, tako da so glasovnice poslali vsem 1460-tim članom Društva invalidov Maribor. Ker so pri tem sledili mnenjem pravnih strokovnjakov, tokrat ne pričakujejo uspešnih pritožb na Upravno enoto. Prav zaradi njih so zadnji dve leti delovali brez formalnega vodstva. "V tem času smo žal izgubili veliko članov, prejšnji predsednik je gasil požar," pravi novoizvoljeni predsednik Franc Zajšek, sicer že 20 let član društva invalidov, v katerem doslej ni imel funkcij.

Takoj po potrditvi na Upravni enoti se bodo lotili izpeljave vseh za letos načrtovanih dejavnosti in spremembe statuta, pravi Zajšek: "Naše aktivnosti so naravnane k temu, da pomagamo našim delovnim invalidom, ki nimajo dovolj sredstev, so socialno šibki. Pomagamo jim na različne načine." Pomembno vlogo društva vidi tudi v zastopanju delovnih invalidov v odnosu do države: "Država nam daje zakone, predloge, kako naj bi invalidi živeli, po drugi strani pa niso izkusili situacije invalida."

Zajšek si želi tudi razširiti delovanje društva z novimi dejavnostmi in vzpostaviti tesnejše sodelovanje z drugimi organizacijami s področja varovanja oz. krepitve zdravja.