Foto: Radio Maribor/Narodni dom Maribor
Foto: Radio Maribor/Narodni dom Maribor

Z odprtjem svetloblnih instalacij na mariborskem Lentu in praznične osvetlitve Vetirnjskega dvora ter koncerta pevke Katje Šulc in kitarista Luke Uršiča, se nocoj v Mariboru začenja Festival Vilinsko mesto, ki ga Narodni dom Maribor tradicionalno pripravlja ob koncu leta. Večina prireditev pa bo letos zaradi znanih razmer dosotpna le v virtualnem okolju.

Festival Vilinsko mesto, pravljični festival ustvarjalnosti, doživetij in svetlobe bo letos obiskovalce različnih generacij nagovarjal predvsem v virtualnem okolju, čeprav bi prav letos potrebovali več prijetnih trenutkov ob živem stiku z glasbeniki, gledališkimi in drugi ustvarjalci. Program, ki so ga za prebivalce mesta pripravili v mariborskem Narodnem domu ponuja koncerte, predstave in dogodke za otoke, vendar so za zdaj prireditve brezplačno dostopne le v virutalnem okolju. » Najavljeni koncerti, ki jih bomo v živo prenašali prek spleta zagotovo bodo, medtem ko drugi načrtovani dogodki otroškega programa in nastopi uličnega gledališča Ana Mrzla konec meseca bodo le, če bodo to dovoljevale razmere«, pojasnjuje Boris Črnič iz mariborskega Narodnega doma.

Spletni koncertni program različnih glasbenih zvrsti, ki se bo zagotovo odvil, oblikujejo predvsem domači ustvarjalci, med njimi so skupine Simpatico, Madame Brumovski, godalni kvartet Dissonance, Marko Črnčec in Marko Zaletelj, tudi pevki Bilbi in Špela Huzjak. Ves mesec bodo na ulicah in trgih mimoidoče nagovarjale svetlobne instalacije. Zaradi znanih razmer pa je negotova torej izvedba otroškega programa in nastopi uličnih gledališčnikov Ane Mrzle konec meseca.