Trenutno se predvaja:
Maribor 9
6. september 2019 ob 10:52 Ptuj Novice

Gradnjo urgentnega centra naj bi začeli prihodnje leto

Projekt gradnje ptujske urgence se počasi premika proti začetku gradnje. Ob tem pa bolnišnica tudi pozitivno posluje. Ostaja pa nekaj težav pri izvajanju naložb
Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Projekt gradnje ptujske urgence se počasi premika proti začetku gradnje. Ob tem pa bolnišnica tudi pozitivno posluje. Ostaja pa nekaj težav pri izvajanju naložb.

Razpis za iskanje pripravljavca projektne in izvedbene dokumentacije za gradnjo ptujske urgence se je končal konec prejšnjega meseca, kar je mesec dni kasneje, kot je bilo sprva predvideno. Nanj pa sta se prijavila dva ponudnika: Atrij Odranci in Komunaprojekt Maribor. Direktorica Anica Užmah pravi, da trenutno še preverjajo prijavitelja. Ob tem dodaja, da bodo podpis pogodbe izpeljali do sredine septembra. Izvajalec pa bo potem imel 90 dni časa, da pripravi dokumentacijo.

Žal pa se zapleta pri nekaterih drugih projektih. Bolnišnici je ministrstvo odobrilo le nakup nujno potrebne transformacijske postaje. Zapleta pa se pri odpiranju Lekarne, kjer so v bolnišnici predvideli 1.7 milijonsko naložbo, ministrstvo pa je pripravljeno dati le 1.1 milijona evrov. Težave pa imajo tudi pri nakupu nujno potrebne medicinske opreme.

So pa v prvem polletju poslovanje zaključili s 15 tisočaki presežka prihodkov nad odhodki.
Načrtujejo pa, da bodo z enakim delom poslovno uspešno končali tudi leto.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh