Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Petim osnovnim šolam na mariborskem območju je podjetje Henkel danes podarilo nujno potrebne računalnike za pouk na daljavo. Zdravstvenemu domu Adolfa Drolca in centroma za socialno delo Maribor in Spodnje Podravje pa še tovornjak higienskih sredstev.

Ob zaprtju šol in uvedbi pouka na daljavo se je izkazalo, da mnogi učenci nimajo dostopa do potrebne opreme. Samo v osnovni šoli Franceta Prešerna ugotavljajo, da je takšnih ogromno. Z donacijami so potrebno opremo do zdaj zagotovili 30 otrokom, vsaj še enkrat toliko pa jih opremo še potrebuje, zato so izredno veseli te donacije mariborskega Henkla. Podjetje je priskrbelo računalnike njim in še šolam v Kungoti, Limbušu, Lipnici na Pohorju in mariborski Walfdorski šoli. Direktor mariborskega Henkla Christof Vollstedt:
"Ideja je bila, da pomagamo otrokom, ki se šolajo od doma, nimajo pa svojega računalnika. Zato smo se odločili, različnim mariborskim šolam donirati 46 prenosnih računalnikov."

Poleg prenosnikov so podarili še 7 tisoč izdelkov za higieno in razkuževanje, in to centroma za socialno delo Maribor in Spodnje Podravje ter Zdravstvenemu domu Adolfa Drolca. V tem pojasnjujejo, da jim bo ta v pomoč pri doseganju cilja, ki je, ostati brez okužbe na delovnem mestu. V centru za socialno delo pa napovedujejo, da bodo izdelke razdelili ljudem, ki potrebujejo pomoč, med drugim starejšim, ki so vključeni v sistem pomoči na domu, rejniškim družinam, zavetišču za brezdomce, varni hiši in po potrebi tudi prosilcem za enkratno pomoč.