Foto: Osebni arhiv/Občina Ruše
Foto: Osebni arhiv/Občina Ruše

Po mnenju snovalcev projekta Dravske kolesarske poti je v zelo kratkem času končana približno tretjina predvidene 150 kilometrske trase od Dravograda do Središča ob Dravi.

Kot pravi novi direktor Mariborske razvojne agencije Uroš Rozman so ob finančni pomoči države občine Miklavž, Starše, Hajdina in Maribor preuredile makadamske in poljske poti ob Dravi. Novogradenj so bili deležni kolesarji v Rušah, Podvelki, Radljah in Muti, med pomembnimi dosežki projekta pa je pridobljena dokumentacija vredna 2 milijona evrov.

Vse bližje je tudi realizacija mariborskega dela projekta, ki je dolg približno 20 kilometrov. »Manjkajoči del proti Rušam je do konca sprojektiran in na Direkciji za infrastrukturo pripravljen za razpis. To pomeni, da bi se lahko gradnja odseka proti Limbušu začela pred poletjem 2020. Aktivno se projektira tudi odsek od Limbuša proti dvoetažnemu mostu ob reki Dravi, kjer bo mariborska občina kandidirala na evropska sredstva«, še dodaja pobudnik projekta Uroš Rozman. Zadnji odsek od dvoetažnega mostu, ki je tudi v pripravi, je pod okriljem direkcije za infrastrukturo, sicer pa je za preostanek trase od avstrijske do hrvaške meje, ki naj bi bila zgrajena v petih letih potrebnih še 15 do 20 milijonov evrov.