Trenutno se predvaja:
Maribor 9
26. oktober 2018 ob 14:48 Maribor Novice

Ljudski vrt bo začel dobivati novo končno podobo

Še vedno pa ni znano, kdaj se bo lahko začela prenova zahodne tribune
Ljudski vrt

Z današnjim podpisom pogodbe z izvajalci je opravljen še zadnji korak pred začetkom urejanja prostorov severnega in južnega podtribunja v Ljudskem vrtu, ki so že vrsto let prazni. 2,6 milijona evrov vredno investicijo bo do spomladi izvedlo podjetje Markomark Nival, s partnerjem Nival Invest. Še vedno pa ni znano, kdaj se bo lahko začela prenova zahodne tribune.

"Bil je čas, po 10-ih letih borbe za končanje tega objekta," je današnji podpis pogodbe in s tem začetek del, ki bodo stekla v prihodnjih dneh, komentiral poslovni direktor NK Maribor Bojan Ban in dodal: "Jaz se veselim tega, žal mi je samo to, da je bilo iz projekta izločenih za 800 tisoč evrov investicij v južni del podtribunja, kjer je bila namenjena večnamenska restavracija za športnike in pa kuhinja."

Po zagotovilih občine naj bi to poskusili urediti z novelacijo investicijske dokumentacije, o kateri pa bo že odločala nova sestava mestnega sveta. Z ureditvijo prostorov pod severno in južno tribuno bosta med drugim mesto dobila nogometna šola in novinarsko središče, del prostorov pa bo namenjen tudi za upravljalce stadiona in za trgovsko dejavnost. Dela bodo po napovedih izvajalcev stekla v prihodnjih dneh. Medtem pa še vedno ni znano, kdaj se bo lahko začela obnova zahodne tribune Ljudskega vrta, ki je delno spomeniško zaščitena. Na občini namreč še vedno čakajo na gradbeno dovoljenje.

Katarina Klep Černejšek

Nazaj na vrh