Foto: BoBo
Foto: BoBo

Večina glasov včerajšnjih volitev je preštetih. Rezultati so znani in v Mariboru in nekaterih okoliških občinah napovedujejo oz. se obetajo spremembe. Mnogi kandidati pa ocenjujejo, da je bila ostra in žal pogosto nedostojna kampanja prisotna tudi v nekaterih manjših občinah, za katere to do zdaj ni bilo značilno.

Najbolj tesno med župani, izvoljenimi v prvem krogu, je bilo v Šentilju, kjer je Štefana Žvaba podprlo 51-odstotkov ljudi, ki so se odpravili na volišča. Bolj prepričljivo je bilo v Dupleku svoj drugi mandat je osvojil Mitja Horvat, ki je prepričal 65-odstotkov volilcev.

V Lenartu ostaja župan Janez Kramberger, osvojil je kar 79-odstotkov glasov, Nekoliko nižjo, a kljub temu visoko podporo, 68-odstotkov, je v občini Hoče Slivnica dobil Marko Soršak, ki tako nadaljuje zastavljeno delo. Prav tako bo županovanje v Staršah nadaljeval dozdajšnji župan Bojan Kirbiš.

Novi župan Benedikta je Milan Repič, SLS, županja Selnice ob Dravi pa Vlasta Krmelj, SDS. Sedanji župan Svete Ane Silvo Slaček je osvojil kar 90-odstotkov glasov. V občini Rače-Fram pa kot edini kandidat delo nadaljuje Branko Ledinek. Drugi krog volitev pa bo v Rušah, kjer se bosta pomerila Urša Repolusk in Tomi Prosnik, v Pesnici Gregor Žmak in Venčeslav Senekovič, v Kungoti Tamara Šnofl in Igor Stropnik, v Miklavžu na Dravskem polju pa sta največ glasov prejela Egon Repnik in Damir Pekič.