Maribor bo v nedeljo gostil prvo večje tekmovanje v spustu z gorskimi kolesi. Foto: Radio Maribor/Jaka Dobaj
Maribor bo v nedeljo gostil prvo večje tekmovanje v spustu z gorskimi kolesi. Foto: Radio Maribor/Jaka Dobaj

Maribor bo po korona krizi jutri, v v nedeljo, gostil prvo večje tekmovanje v spustu z gorskimi kolesi. Gre za državno prvenstvo odprte kategorije z mednarodno udeležbo.

Na nedeljskem dogajanju na Mariborskem Pohorju bosta prisotna tudi oba najboljša Slovenca v tem športu - Monika Hrastnik in Jure Žabjek. Direktor dirke Iztok Kvas: "Gre za odprto državno prvenstvo v vseh starostnih kategorijah z mednarodno udeležbo. Prihaja številčna avstrijska zasedba, ki bo tekmo izkoristila za kvalifikacije na svetovnem prvenstvu v Leogangu. Prihajajo vsi najboljši, vključno z Moniko Hrastnik in Juretom Žabjekom, vsi nadobudni iz podmladka, kar se tiče Slovenije, David Trummer, 15. na svetu, in Valy Holy, najboljša na svetu, tako da kar pestra, pestra zasedba."

Proga je ustrezno označena, vseeno pa je potrebno še vedno upoštevati nekaj smernic Inštituta za javno zdravje. "Na javnem prevozu za gondolo še vedno veljajo pravila za preprečevanje širitve virusa. To pomeni 1,5 metra razdalje, ko se čaka na gondolo, samo družinski člani skupaj v gondolo, drugače dve osebi skupaj v gondolo. Prav tako imamo te ukrepe tudi na startu med tekmovalci, da ne prihaja do združevanja večjih skupin. Je pa res, da nam Pohorje omogoča prostranost, kjer se lahko vsi potencialni obiskovalci ali vsi tisti, ki hodijo na Pohorje, tudi v miru izognejo tekmovališču in izberejo kako drugo pot, tako da ni drenjanja na samem prizorišču," je še povedal Iztok Kvas.

Prireditelji si želijo septembra gostiti še evropski, oktobra pa tudi svetovni pokal v tej disciplini.