Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
Foto: Radio Maribor/Dejan Rat

Mariborskemu županu Saši Arsenoviču je na sinočnji seji uspelo spraviti pod streho vse pomembne točke, vključno s potrditvijo proračunov za leti 2019 in 2020, malce presenetljivo pa je, da so nekatere koalicijske partnerice pri določenih točkah glasovale proti predlogom mestne uprave.

Mariborski svetniki so brez glasu proti, uprava je namreč upoštevala kar nekaj dopolnil opozicije, potrdili 139 in 136 milijonska proračuna za leti 2019 in 2020, ki omogočata začetek začrtanih projektov in nemoteno poslovanje občine.

Zapletlo pa se je pri predlogu za podražitev cen programov v javnih vrtcih. Glasovanje se je končalo s tesnim izidom 21 proti 20 za spremembo cene, po opozorilu svetnika Levice Vladimirja Šege, da je imel težave z glasovalno napravo, pa so z novim sklepom, znova le za en glas, ponovno glasovanje zavrnili. In tako bodo starši za vrtce plačevali od 5,7 do 6,5 odstotka več!

Proti podražitvi so ob večjem delu opozicije glasovale tudi koalicijske Levica, Lista Lidije Divjak Mirnik - Lista za pravičnost in razvoj in Lista kolesarjev in pešcev, kar nekaj koalicijskih svetnikov pa je izrazilo pomisleke tudi pri potrjevanju nekdanje poslanke Barbare Žgajner za novo direktorico mariborskega Centra za pomoč na domu, ki je dobila prednost pred kandidatkama sveta zavoda. V tem primeru je predlog Kviaza podprlo 17 svetnikov, med njimi kar 9 svetnikov najmočnejše opozicijske Nove ljudske stranke Franca Kanglerja, 11 jih je bilo proti, kar 17 jih ni glasovalo, tudi večina članov Liste Arsenovič za Maribor.