V koči na Trikotni jasi nad Mariborom so z obiskom v tem poletju zelo zadovoljni, saj je novi lastnik kočo celovito obnovil, postavil igrala, v koči pa prodajajo napitke in tudi sladoled. Načrtov imajo še veliko, povezovali bodo gostinstvo, šport in tudi poletno sankanje.

Foto: MMC RTV SLO/Visit Pohorje
Foto: MMC RTV SLO/Visit Pohorje

Obnovljeno kočo so odprli junija letos, pravi predstavnica podjetja Enjoyment Pohorje Andrejka Rakuša Mavrovič: "Z obiskom smo zelo zadovoljni, veliko je domačinov, ki se povzpnejo sem gor. Privoščijo si lahko kavico, osvežilni napitek, preuredili smo kočo, povečali teraso, tako da je za sprostitev dovolj možnosti."

Želja in načrtov je veliko, uredili bi radi tudi piknik prostore in izvajali tudi otroške delavnice:
"Imamo velike načrte. Radi bi uvedli športne aktivnosti, odbojko na mivki, pa tudi gostinski del bi radi obogatili in ponudili gostom toplo hrano: pohorski lonec, pohorske omlete in podobno."

Sankališče deluje v povezavi z Visit Pohorje: "Obratovalni čas Pohorje Jeta je med tednom od 16. do 19. ure, obiskovalci se lahko spustijo s sankami v dolino, s sedeženico ali pa gredo tudi peš. Čez vikend je obratovalni čas sankanja daljši."

Rednih in občasnih obiskovalcev Pohorja je veliko, mnogi se ustavijo tudi na Trikotni jasi. "Sem redna obiskovalka Pohorja. Prenovljena Trikotna jasa mi je všeč, modernejša kot prej. Zelo mi je všeč, in pravilno je bilo, da uredijo kočo, saj je Trikotna jasa znamenitost Maribora. Všeč mi je, da imajo sladoled, pa tobogan. Na Pohorje hodim peš, najrajši ga imam takšnega, kot je, zelenega in naravnega," so obiskovalci povedali v naš mikrofon.