Elektronsko pismo z grozilno vsebino, ki ga je prejšnji teden dobila večina profesorjev in sodelavcev mariborske Ekonomske fakultete, je bilo verjetno poslano z zlorabljenega elektronskega naslova, kdo je avtor sporočila, pa ni znano.

To trenuno preiskuje policija, od koder so nam pisno sporočili, da so dozdaj prejeli 6 prijav kaznivega dejanja tako s strani oškodovancev, kot tudi fakultete. Dodali so še, da grožnje jemljejo resno in imajo do takšnih dejanj ničelno toleranco, zato je prav, da tako ravnajo tudi oškodovanci in vsak takšen dogodek naznanijo policiji. Grožnje zaposlenim na svoji članici je ostro obsodilo tudi vodstvo Univerze v Mariboru.

Pismo z grozilno vsebino je na elektronske naslove zaposlenih na fakulteti prispelo v času jesenskega izpitnega obdobja, ko je konfliktov med študenti in profesorji več, kot sicer. Tako je lani že prišlo do incidenta prav na Ekonomsko poslovni fakulteti. Kljub temu o dodatnih varnostnih ukrepih na fakultetah na Univerzi v Mariboru še ne razmišljajo.

Slika je simbolična. Foto: Pixabay
Slika je simbolična. Foto: Pixabay