Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek
Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek

V Lenartu so včeraj predali namenu dograjeni del Zdravstvenega doma. S tem pridobivajo prepotrebne dodatne prostore. Ti bodo v večjem delu namenjeni preventivnim programom, ki jih izvaja Center za krepitev zdravja. Prostorska stiska v Zdravstvenem domu, pa kljub dodatnim prostorom še zdaleč ni odpravljena, pravijo.

S preureditvijo in nadzidavo več desetletij stare zgradbe lenarškega Zdravstvenega doma, so uspeli pridobiti za okoli 300 kvadratnih metrov prepotrebnih dodatnih površin, pravi direktor Jožef Kramberger: "Večji del bo center za krepitev zdravja, v severovzhodnem delu bo pa nova ginekološka ordinacija, ki jo bomo v prihodnosti počasi opremili."

Novih prostorov se najbolj veseli 8 zaposlenih v Centru za krepitev zdravja, saj so bili doslej prisiljeni delo prilagajati prostorskim zmožnostim, dodaja vodja centra Klavdija Dvoršak: "S tem pridobivamo svoje pisarne in naši uporabniki tudi zasebnost. Pridobivamo 4 pisarne, predavalnico in pa en pregledovalni kabinet." Zanimanje za preventivne programe, ki jih izvajajo, je velika, še dodaja sogovornica.

Dodatni prostori pa le delno blažijo prostorsko stisko lenarškega Zdravstvenega doma, na katero opozarjajo že več let, meni direktor Kramberger. Dodatne prostore bi potrebovali tudi za splošne, urgentne in referenčne ambulante: "Kar smo do zdaj ves čas ponavljali, da je premalo prostora, to še zmeraj ostaja. Ker Center za krepitev zdravja je čisto nov program, tako da dejansko vse tisto, kar je bilo do zdaj, ta stiska ki je, ostane."

Ureditev novih prostorov je stala nekaj več kot 600 tisoč evrov, 200 tisočakov je državnega in evropskega denarja, preostanek je zagotovila občina Lenart.