Foto:
Foto:

»Gradbena dela so pri koncu, do konca marca 2019 pa bodo prostore opremili in objekt tehnično pregledali. Nato se bo lahko začela selitev malčkov iz blokovskih enot v nove prostore,« zagotavlja direktor občinske uprave Slovenska Bistrica Branko Žnidar. Objekt je zgrajen v obliki črke L, igralnice imajo garderobe in sanitarije ter dostop do pokrite terase. Večnamenska dvorana bo namenjena športnim, družabnim in kulturnim prireditvam. Nova bo tudi razdelilna kuhinja, podstrešna etaža pa bo namenjena upravi vrtca in zaposlenim.

Denar za investicijo, vredno 1.220.000 evrov, je v celoti zagotovila občina iz proračuna. Ker se je ponudila možnost odkupa zdaj najetih prostorov vrtca v Ozki ulici, tik ob novem objektu, občino nakup seveda zelo zanima in že načrtuje sredstva za odkup.

Da so vrtci med prednostnimi naložbami slovenskobistriške lokalne skupnosti, potrjuje tudi podatek, da so pred dnevi že začeli graditi vrtec v Laporju, v proračunu pa zagotovili sredstva za pripravo dokumentacije za prizidek k vrtcu na Keblju.