Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Na trasi Dravske kolesarski poti, ki bo povezala 18 občin, v poletnih mesecih odpirajo nove in obnovljene odseke. Med Rušami in Bistrico od Dravi je gradnja 4-kilometrske steze v zaključni fazi, v skladu z 1,8 milijonskim naročilom Direkcije za infrastrukturo pa naj bi bila do konca letošnjega leta pripravljena manjkajoča dokumentacija za gradnjo naslednjih odsekov.

Nova kolesarska pot v Rušah, ki jo kolesarji sicer že uporabljajo, je praktično že končana, direkcija za infrastrukturo pa je začela pripravo razpisne dokumentacije za navezovalni, 2-kilometra dolg odsek v mariborski občini. Kot je pojasnila Karmen Razlag z Zavoda za turizem Maribor – Pohorje naj gradnjo slednjega začeli prihodnje leto. Dravske elektrarne Maribor so julija asfaltirale manjkajoči del poti med pod Ptujskim jezerom, občine Maribor, Miklavž, Starše in Hajdina pa so končale zamenjavo zgornje plasti makadamske poti proti Ptuju. Junija se je začela gradnja kilometer in pol dolge kolesarske poti med Zgornjo Vižingo in Vodnim parkom v Radljah.

Do konca leta bo Direkcija za infrastrukturo postavila še dodatnih 27 informacijskih tabel ob celotni trasi Dravske kolesarske poti, sočasno po potekajo tudi promocijske aktivnosti. Pripravljen je bil ponatis kolesarske karte v štirih jezikih, spletni portal dravabike.si je bil poleg slovenskega, angleškega, nemškega in hrvaškega v celoti preveden tudi v italijanski jezik, na njej pa se sproti objavljajo novosti in opozorila o gradnji v vseh omenjenih jezikih.