Foto: Radio Maribor/Gabrijela Milošič
Foto: Radio Maribor/Gabrijela Milošič

Ministra za notranje zadeve Boštjan Poklukar in za javno upravo Rudi Medved sta skupaj z generalno direktorico policije Tatjano Bobnar slavnostno odprla prenovljen mejni prehod v Ormožu, za kar so si tam zaposleni policisti prizadevali vrsto let. V zastarelih in zanemarjenih prostorih so se namreč začeli pojavljati glodavci in drugi škodljivci. Prenova prehoda v Ormožu je trajala zadnjega pol leta.

Novi službeni prostori za slovenske in hrvaške policiste, urejena okolica in na novo urejena cesta so razlogi za veselje policistov v Ormožu. Med njimi je tudi Zlatko Dovidija: "Novi prostori so res odlični in se boljše počutimo in več kreativnost prinašamo s sabo." Komandir mejne policije Središče ob Dravi Bogdan Horvat dodaja: "Prej je bilo hudo hudo slabo."

Prenova prostorov je bila zato nujna. A brez pomoči Ministrstva za javno upravo, ki je za sodoben mejni prehod, vreden milijon evrov, pridalo več kot 600 tisočakov, ne bi šlo. Minister za javno upravo Rudi Medved: "Glejte v tej vladi nismo dolgo poslušali, kako nevzdržne so razmere na tem mejnem prehodu, ampak smo se relativno hitro lotili prenove in rezultat je pred nami."

Dobri delovni pogoji vplivajo na počutje in opravljanje dela, se zaveda tudi generalna direktorica policije Tatjana Bobnar: Ustrezno vrednotenje poklica, ustrezna oprema in pooblastila so tisti pogoji, da policija učinkovito opravlja svoje naloge."

Notranji minister Boštjan Poklukar zato napoveduje nadaljnja vlaganja v kadre in opremo: "Glede na varnostno situacijo, migracije in stalno obremenjenost z ilegalnimi migracijami - vse to zahteva učinkovito policijo."

Število nelegalnih prehodov meje se je namreč lani povečalo.