Mariborska občina bo občasno dajala v najem sejno sobo generala Rudolfa Maistra, ki se nahaja v drugem nadstropju občinske stavbe in kjer se sicer sestaja mestni svet.

Za najem občinskega sejnega prostora bo potrebno odšteti 20 evrov na uro oz. 100 evrov za dnevno uporabo, ob tem pa prišteti še 22-odstotni ddv. Prav tako bo možno najemati občinsko sejno sobo Urbana, ki se nahaja na Grajski ulici 7. Za dnevni najem tamkajšnjih 111 kvadratnih metrov velikih prostorov bo potrebno odšteti 80 evrov oz. 16 evrov na uro, v tej ceni pa ni vštet ddv. Rezervacija prostorov mora biti opravljena najkasneje 7 dni pred želenim terminom, več informacij o najemu pa je objavljenih na občinski spletni strani.

Mariborska občina oddaja tudi tri prostore v njeni lasti na Partizanski cesti. Tako iščejo najemnika za nezaseden grajeni kiosk in za ulični poslovni prostor, velik 41 kvadratnih metrov. Za kiosk izhodiščna mesečna najemnina znaša 217 evrov, za poslovni prostor na Partizanski 20 pa 5 evrov manj. Ob tem občina v brezplačno uporabo oddaja tudi 143 kvadratov veliko prodajalno na Partizanski 21, a jo lahko najamejo le nevladne organizacije, ki jim je podeljen status delovanja v javnem interesu. Razpisi se iztečejo proti koncu tega ali v začetku naslednjega meseca, podrobne informacije pa so objavljene na občinski spletni strani.

Mariborska občina se je odločila tudi za oddajanje trenutno prazne Rotovške kleti, ki je v njeni lasti. Gre za možnost občasnega najema oziroma za dnevno ali urno uporabo tega poslovnega prostora. Za najem okoli 730 kvadratnih metrov kleti in pritličja je potrebno za dnevno uporabo odšteti 95 evrov + ddv oz. 20 evrov + ddv za urno uporabo prostorov.

Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
Foto: Radio Maribor/Dejan Rat