Trenutno se predvaja:
Maribor 19
6. februar 2019 ob 13:19 Maribor Novice

Odvoz odpadkov kmalu dražji

Del Mariborske knjižnice tudi prazna občinska Rotovška klet?

Ob pripravi letošnjega proračuna mariborske občine je jasno, da višja povprečnina ne bo pokrila dodatnih stroškov za plače zaposlenih v mestni upravi in v drugih dejavnostih pod občinskim okriljem. Podobno kot v preostalih občinah naj bi prišlo do podražitev storitev; medtem ko so stroški v vrtcih še pod drobnogledom, pa je že jasno, da bo treba več odšteti za odvoz odpadkov. Dodaten strošek sicer ne bo visok, je pa nujen, pojasnjuje Saša Arsenovič.

Mariborski župan je še poudaril, da so mu na Direkciji za infrastrukturo zagotovili, da bodo na državnih cestah – sem spadata tudi Limbuška obvoznica in obnova Malečniškega mostu – do leta 2022 izvedli 17 projektov, nadaljuje pa se tudi reševanje agonije Mariborske knjižnice na Rotovškem trgu. Trenutno preverjajo projekcije, ki bi projekt pocenile na manj kot 15 milijonov evrov.

»To lahko dosežemo tako, da iz projekta izločimo drugo klet, v kateri naj bi bile kino dvorana in strojne inštalacije. Slednje bi lahko premaknili v že obstoječe prazne kleti na trgu, večina stavb tam je namreč v naši, občinski lasti. Kino dvorana in medgeneracijski center pa bi lahko bila v Rotovški kleti, ki nima najemnika in ki bi ga na dolgi rok verjetno težko dobila. Zato bi lahko ta prostor povezali s knjižnico, kar bi bilo bistveno ceneje. Privilegij je tudi, da je na Glavnem trgu že bila načrtovana garažna, hiša, v kolikor bomo to uspeli izvesti paralelno, bo knjižnica imela tudi vhod skozi garažno hišo«, je še dodal Saša Arsenovič.

Dejan Rat

Nazaj na vrh