Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Odslej občanom Slovenske Bistrice ne bo več treba na odvzem brisa pri sumu na okužbo s covid-19 v Maribor. Pri Zdravstvenem domu v Slovenski Bistrici so namreč vzpostavili t. i. drive in točko za odvzem brisa.

Direktorica Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica Urška Sedmak: "V skladu z navodili Ministrstva za zdravje smo v ponedeljek vzpostavili t. i. "drive in" točko za testiranje pri Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica. Na odvzembrisa paciente naroči zdravnik. Za zdaj je odvzem brisa organiziran 2 uri na dan, med 12.00 in 14.00 uro, pacienti so naročeni na 5 minut, med jemanjem brisa pa ostanejo kar v avtomobilu. Testiramo lahko tudi otroke, če tako odloči pediater."

Na odvzem bolnike pošiljajo zdravniki iz vseh 4 občin ustanoviteljic - iz Oplotnice, Poljčan, Makol in Slovenske Bistrice, pošiljajo pa jih tudi koncesionarji. Po potrebi bodo čas odvzema podaljševali. V Zdravstvenem domu še opozarjajo, naj ljudje zaščitno opremo uporabljajo ustrezno, torej, da je maska nameščena pravilno, tudi čez nos, in skrbijo za osebno higieno.