Vodstvo občine bo svetnikom predlagalo spremembo več odlokov, ki določajo način upravljanja parkomatov v beli coni in odvoz nepravilno parkiranih vozil. Foto: BoBo
Vodstvo občine bo svetnikom predlagalo spremembo več odlokov, ki določajo način upravljanja parkomatov v beli coni in odvoz nepravilno parkiranih vozil. Foto: BoBo

Mariborski mestni svetniki bodo na današnji seji med drugim razpravljali o prenosu upravljanja parkirnih avtomatov in odvoza nepravilno parkiranih vozil na enega koncesionarja, o posodobitvi pravilnika za sofinanciranje obnove nepremične kulturne dediščine in o dvigu pristojbine za oglaševanje.

Vodstvo občine bo svetnikom predlagalo spremembo več odlokov, ki določajo način upravljanja parkomatov v beli coni in odvoz nepravilno parkiranih vozil. Želijo, da bi dejavnost, ki je zdaj razdeljena med Nigrad in Marprom, opravljal le en koncesionar. Kot je znano, naj bi dejavnost v celoti prevzelo podjetje Marprom, ki bi s pajkom odpeljana vozila namesto na dosedanjem parkirišču na Teznu skladiščilo na parkirišču pri glavni avtobusni postaji, kjer je tudi javna blagajna.

Mestni svetniki bodo razpravljali tudi o posodobitvi pravilnika o sofinanciranju obnove nepremične kulturne dediščine, na podlagi katerega bi že februarja izšla dva razpisa v skupni vrednosti 500 tisoč evrov.

Mestna uprava pa bo svetnikom predlagala tudi zvišanje takse za oglaševanje. Med predlaganimi razširitvami dnevnega reda pa bosta še imenovanje Alena Filipoviča na funkcijo mestnega svetnika namesto Saše Pelka, ki je odstopil, in podpora pobudi za prenos sedeža Državnega sveta v Maribor.

Dodajmo še to: župan Saša Arsenovič je pred časom že dejal, da naj bi januarja imenovali tudi nadzorni svet nastajajočega javnega holdinga, ali bo predlog uvrščen na današnjo sejo, pa še ni znano.