Trenutno se predvaja:
Maribor 4
20. november 2018 ob 15:23 Maribor Novice

Potek sanacije v UKC Maribor po ocenah ministra Sama Fakina spodbuden

Fakin konkretnih obljub glede uresničevanja večmilijonskih nujnih investicij ni dajal
Foto: Radio Maribor/Katarina Klep-Černejšek

Zdravstveni minister Samo Fakin se je ob današnjem obisku sanacijskega odbora v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor seznanil s sanacijo bolnišnice. Ocenil jo je kot spodbudno, a je treba rezultate - po njegovih besedah- še izboljšati. Konkretnih obljub glede uresničevanja večmilijonskih nujnih investicij ni dajal.

Vodstvo mariborskega UKC-ja je ministra Sama Fakina opozorilo na nujno enakovredno obravnavo z drugimi bolnišnicami, tako glede investicij kot tudi financiranja, je po sestanku povedal strokovni direktor Matjaž Vogrin:

"Da ne bi ponovno prihajalo do podobnih situacij, kot je v prejšnjih letih, da so bile izgube bolnišnic enostavno pokrite. UKC Maribor pa je posloval v črnih številkah kar se zdaj pozna pri opremi, kadru."

Za letos imajo v UKC-ju dogovorjenih za 13 mio evrov najnujnejših investicij:

"Prihajata dva nova CT-ja, dva nova aparata za magnetno resonanco, 16 novih anestezijskih aparatov."

Seznam najnujnejših investicij je seveda še veliko daljši, opozarja direktor mariborske bolnišnice Vojko Flis, a tudi danes konkretnih zavez, kdaj bodo te ob izdatni pomoči države uresničene, niso slišali. Predsednik sanacijskega odbora Mirko Stopar.

"Šli bomo po fazah. Enostavno za vse te potrebe, ki jih ima klinični center, sredstev trenutno ni dovolj na razpolago."

Je pa minister Samo Fakin mariborskemu UKC-ju obljubil:

"Vsaj enakovredno financiranje, samo se bomo morali o tem še dogovoriti."

Kar pa zadeva sanacijo bolnišnice, minister Fakin vodstvo kliničnega centra opozarja predvsem na 2 cilja, ki jima morajo slediti – to je skrajševanje čakalnih vrst in pozitivno poslovanje.

Katarina Klep-Černejšek

Nazaj na vrh