Trenutno se predvaja:
Maribor 0
19. september 2018 ob 14:16 Maribor Novice

Povezati in združiti športne dogodke

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Pod geslom Dobra motivacija, športna aktivacija bo prihodnji teden v Mariboru Evropski teden športa. Približno štirideset mariborskih športnih društev pripravlja vsaj 50 različnih dogodkov, ki se bodo zvrstili na Trgu Leona Štuklja, v športnem parku Tabor, na Pohorju in še kje. Zaključek bo Festival športa, ki ga Športna zveza Maribor pripravlja 29. septembra v Športnem parku Tabor.

Evropski teden športa je osrednji dogodek pod nazivom Maribor – Evropsko mesto športa 2018, njegov namen pa je povezati in združiti športne dogodke v tednu od 22. do 29. septembra.

»Vse prireditve so brez vstopnine, gre za raznolike dogodke, na spletni strani mariborsport.si pa so vse podrobnejše informacije,« pravi vodja projekta Maribor – Evropsko mesto športa 2018 Aljoša Kirič. Na Trgu Leona Štuklja bo tako v soboto jesenski ženski rokometni turnir, predstavitev športno ritmične gimnastike, celodnevna promocija električnih vozil, predprodaja smučarskih vozovnic in še marsikaj.

»Prva ura bo skupinska vadba, v drugi uri pa bomo izvedli tudi predavanje o prehrani. Ni važno samo, da migamo, ampak tudi, kaj v sebe dajemo,« pravi Manja Zupančič Simonič iz društva Optimum sport vadba pa se imenjuje Optimax. Zaključni dogodek bo Festival Športa v Športnem parku Tabor:

»Predstavilo se bo več kot dvajset različnih športnih panog, med njimi tudi ragbi, frizbi, ameriški nogomet, namenjen pa je vsem, ki si želijo preizkusiti različne športe, in pa staršem, ki se morda ravno zdaj odločajo, da k popoldanskim športnim aktivnostim vpišejo svoje otroke,« pa pravi Maja Bezjak iz Športne zveze. Maribor je sicer športno mesto – v različnih športnih panogah in društvih je dejavne vsaj polovica prebivalcev.

Tamara Zupanič Čučnik

Nazaj na vrh