Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

V zadnjih dneh veliko govorimo o dobrodelnih akcijah, a žal se vse ne razpletajo srečno. Kot v primeru društva Maus, ki je zbiralo sredstva za operacijo fanta Gala. Sumi Galove družine, da poslovanje društva ni transparentno, so se izkazali za resnične. Predsednica društva Maus Nataša Švikart je priznala, da si sposodila 30 tisoč evrov, Galova mama, Nataša Vrbnjak Šteflič pa je ob kazenski ovadbi in prekinitvi sodelovanja z društvom, prepričana, da je bilo doniranih sredstev precej več od razkritega.

Galova mama, Nataša Vrbnjak Šteflič, nam je zaupala, da je v sodelovanju z Natašo Švikart pri zbiranju denarja za operacijo rok v Združenih državah do težav prihajalo ves čas. Izpiskov od zbranih donacij ni dobila, zgolj ustna pojasnila o stanju na računu.Po uspešni zgodbi o Krisu je Galova mama v minulih dneh zahtevala izpiske, ob snidenju s Švikartovo pa je sledila kruta resnica. Namesto uradnih izpiskov je dobila doma narejeno razpredelnico donacij, izpiske končne številke na transakcijskem računu in priznanje predsednice društva Maus, da si je sposodila 30 tisoč evrov. Slednja se je pisno zavezala, da bo denar vrnila, do kdaj pa ni znano. Pred naš mikrofon sicer ni želela.

Galova mama jo je kazensko ovadila, potem ko naj bi zbrali dobrih 61 tisoč evrov, nekaj manj kot 9 tisoč evrov so že nakazali v ZDA, pa na transakcijskem računu pa ostaja dobrih 18 tisočakov. Po mnenju Nataša Vrbnjak Šteflič je »zmanjkalo« več kot 34 tisočakov, prepričana pa je, da je vsota zbranih sredstev še višja. Nataša Vrbnjak Šteflič meni, da bo zaradi negativne izkušnje z društvom Maus zbiranje sredstev zdaj še težje, za Galovo operacijo in trimesečno rehabilitacijo v ZDA pa jim manjka še 102.000 evrov.