Trenutno se predvaja:
Maribor 24
6. avgust 2019 ob 14:50 Ptuj Novice

Prihodnji teden se začenjajo XII. Rimske igre

Prihodnji četrtek, 15. avgusta, se začenjajo že XII. Rimske igre, ki jih bo letos zaznamovala tudi 1950. obletnica prve pisne omembe Ptuja.
Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Le še dober teden nas loči od začetka že XII. Rimskih iger na Ptuju. Tudi tokrat organizatorji obljubljajo nekaj novosti na osrednjem prireditvenem prostoru v rimskem kampu na griču Panorama.

Prihodnji četrtek, 15. avgusta, se začenjajo že XII. Rimske igre, ki jih bo letos zaznamovala tudi 1950. obletnica prve pisne omembe Ptuja. V štirih dneh pripravljajo pester program, v katerem bo sodelovalo več kot 800 likov iz obdobja rimskega Ptuja. Vodja organizacije Andrej Klasinc ob tem dodaja, da načrtujejo, da bodo te igre kmalu prerasle 4 dnevno dogajanje in bodo na Ptuju prisotne celotno poletno sezono.

To vizijo pa zasledujejo z vsakoletnimi naložbami. Letos bodo vpeljali t. i. DOMUS, to je replika rimske hiše. Prvič pa bodo uprizorili tudi spektakel z dirko konjskih vpreg oz. KVADRIG. Prihodnje leto pa kot novost načrtujejo tudi preproste nastanitvene zmogljivosti.

Sicer pa Rimske igre na Ptuju iz leta v leto postajajo vse pomembnejša poletna prireditev našega najstarejšega mesta, ki privablja vse več turistov.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh