Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Le še dober teden nas loči od začetka že XII. Rimskih iger na Ptuju. Tudi tokrat organizatorji obljubljajo nekaj novosti na osrednjem prireditvenem prostoru v rimskem kampu na griču Panorama.

Prihodnji četrtek, 15. avgusta, se začenjajo že XII. Rimske igre, ki jih bo letos zaznamovala tudi 1950. obletnica prve pisne omembe Ptuja. V štirih dneh pripravljajo pester program, v katerem bo sodelovalo več kot 800 likov iz obdobja rimskega Ptuja. Vodja organizacije Andrej Klasinc ob tem dodaja, da načrtujejo, da bodo te igre kmalu prerasle 4 dnevno dogajanje in bodo na Ptuju prisotne celotno poletno sezono.

To vizijo pa zasledujejo z vsakoletnimi naložbami. Letos bodo vpeljali t. i. DOMUS, to je replika rimske hiše. Prvič pa bodo uprizorili tudi spektakel z dirko konjskih vpreg oz. KVADRIG. Prihodnje leto pa kot novost načrtujejo tudi preproste nastanitvene zmogljivosti.

Sicer pa Rimske igre na Ptuju iz leta v leto postajajo vse pomembnejša poletna prireditev našega najstarejšega mesta, ki privablja vse več turistov.