Foto: Reuters
Foto: Reuters

Občina Hoče-Slivnica letos načrtuje dve večji investiciji in končno ureditev odkupa zemljišč, kamor naj bi se v prihodnosti širila Magna.
Približno 14 milijonov odhodkov in skoraj 11 milijonov prihodkov je načrtovanih v proračunu občine Hoče-Slivnica za letos. Do razlike treh milijonov je prišlo predvsem zaradi denarja, ki ga je občina že prejela za odkup kmetijskih zemljišč in, kot pojasnjuje župan Marko Soršak, zaradi v preteklem letu nekončanih projektov, ki se nadaljujejo letos.
Med njimi je tudi projekt nizkoenergijski vrtec v Hočah, za katerega je rezerviranih štiri milijone in pol evrov, razpis pa bo objavljen v 14 dneh. Dela naj bi začeli poleti. Med tem bodo otroci za obdobje 6 do 8 mesecev nameščeni na začasnih lokacijah.
Drugi letošnji večji projekt v občini pa je črpalni vod Lilek-Mikuž, ocenjen na približno pol milijona evrov. Ta naložba bo po besedah župana zagotovila, da dovolj vode za naselji Radizel in Slivnica. Prihodnje leto pa je predvideno še črpališče v Čreti. Z izgradnjo tega bi se lahko odpovedali sedanjim virom pitne vode, ki so bili v preteklosti že večkrat onesnaženi s fekalijami.