Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Vršilec direktorja mariborske mestne uprave Boris Železnik je potrdil, da je poslovodstvo občine prejelo protestno pismo približno 20-ih zaposlenih na občinskem Uradu za komunalo, promet in prostor. Slednji so zaradi pritiskov na delovnem mestu vodstvu občine predali prošnjo prerazporeditev, o vsem pa so seznanili tudi sindikat.

Približno 20 zaposlenih je v pismu zapisalo, da jim vodstvo občine in urada nalaga številne naloge pri pripravi dokumentacije za obsežne projekte, ki jih zaradi kratkih časovnih rokov, ne zmorejo izpeljati. Zaradi izjemnega pritiska so županu Saši Arsenoviču, v.d. direktorju občinske uprave Borisu Železniku in sindikatu delavcev Mestne uprave Mestne občine Maribor poslali protestno pismo, v katerem prosijo za premestitev na drugo delovno mesto.

V odgovoru na očitke je trenutni direktor občinske uprave Boris Železnik zapisal, da se bodo v kratkem sestali z vsemi zaposlenimi, z vodjo Urada za komunalo Vilijem Eisenhutom pa so že dogovorili za nadaljnje aktivnosti, ki se bodo izvajale s ciljem zagotavljanja nemotenega izvajanja delovnega procesa. V pisnem pojasnilu zanika kakršno koli izvajanje pritiska in dodaja, da je cilj občinskega vodstva nadoknaditi zaostanek, ki je nastal v preteklih letih pri pripravi projektov, s katerimi bi lahko kandidirali za evropska sredstva. Obenem pa vodstvo občine zanika tudi namigovanja o dajanju prednosti določenim izvajalcem.

Za odziv smo prosili tudi predsednico Organizacije sindikata delavcev Mestne uprave Mestne občine Maribor Marino Tošić, ki nam je pojasnila, da so s težavami seznanjeni, a pred sestankom župana z zaposlenimi na Uradu za komunalo, ne želijo dajati izjav.