Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Nogometaši Maribora bodo v sredo pred domačimi navijači odigrali povratno tekmo 1. kroga kvalifikacij za uvrstitev v Ligo prvakov proti Valurju. Ob začetku evropske in domače sezone pa smo preverili, kako napredujejo dela v Ljudskem vrtu. Na mariborski občini poudarjajo, da čakajo le še na finalizacijo severnega in južnega podtribunja, pripravljajo pa tudi razpis za izvajalca del za obnovo stare zahodne tribune, ki bo objavljen do 15. avgusta.

Mariborski podžupan za komunalo, promet in šport Samo Peter Medved poudarja, da časovnica velja le v primeru, da ne bo zapletov in finančnih odstopanj pri ponudbah. Tudi zato bodo tudi pri zahodni tribuni speljali dvofazni postopek izbire izvajalca, ki omogočajo poganja z izvajalci.

Na občini sicer pripravljajo tudi promotorski poziv za javno – zasebno partnerstvo za gradnjo garažne hiše za 1500 avtomobilov pod pomožnim igriščem. Namen poziva je preveriti interes pri zasebnih investitorjih.

Za odziv glede obnove in selitve smo zaprosili tudi NK Maribor. Prejeli smo naslednji dopis: "Zahvaljujemo se za povabilo v oddajo z nadvse aktualno tematiko, toda glede na trenutne okoliščine je edini komentar NK Maribor “Brez komentarja”. Sicer nepriljubljen, a v tem primeru je klub v takšnem položaju, da je to edini mogoč odziv".