Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na širšem območju Maribora ostajajo trije potrjeni primeri okužbe s koronavirusom. Vsi trije bolniki se zdravijo v Univerzitetnem kliničnem centru. V bolnišnici od včeraj veljajo strožji ukrepi tudi za zaposlene. Zdravstveni dom je v vseh svojih enotah uvedel vstopno triažo. Število testiranj na vstopni točki – na Cesti proletarskih brigad močno narašča, novih primerov okuženih pa za zdaj niso odkrili.

Samo včeraj so na mariborski vstopni točki zdravstvenega doma odvzeli 80 brisov, novih primerov okuženih s koronavirusom po do zdaj znanih rezultatih niso odkrili. Naročila za odvzem brisa se nadaljujejo tudi danes – do 10-ih so opravili že 20 testiranj; ob tem pa zaposlenim precej nevšečnosti povzročajo bolniki, ki se ne držijo pravil. Zato pomočnik direktorja mariborskega zdravstvenega doma Aleksander Jus ponovno opozarja: "Pomembno je brez panike, naj ljudje upoštevajo navodila, naj vzpostavijo kontakt z osebnim zdravnikom, katere pa tudi hkrati prosimo za presojo, komu odvzet bris, komu brisa ne odvzeti."

Glede potrebne zaščitne opreme, dodaja Jus: "Prav danes smo poslali zahtevo po dodatnih količinah, ker bomo imeli to potrebo tudi na področju zobozdravstva, ki je pravzaprav specifika na tem področju." Ljudi pozivajo, naj presodijo, ali je storitev pri zobozdravniku nujna, ali lahko zdravljenje morebiti počaka.

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor pa opozarjajo, naj ljudje ne prihajajo na testiranje zaradi suma okužbe v bolnišnico. Direktor Vojko Flis: "Vstopna točka je na Ulici proletarskih brigad v Mariboru in ni Univerzitetni klinični center. Bolnišnica ne sme biti točka prvega stika, zato ker mora ostati mesto, kjer bomo težje bolnim lahko pomagali."

Za zdaj trije bolniki v Mariboru, s potrjeno okužbo s koronavirusom ostajajo na zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centru. Po navedbah direktorja imajo lažji potek bolezni.