Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Z odprtjem kopališča Pristan, minuli ponedeljek, se je končala letošnja sezona na edinem mariborskem kopališču na prostem, Mariborskem otoku. Po besedah upravljavcev je bila srednje uspešna, a jo bodo kljub temu končali v zelenih številkah, zaslužek pa porabili za nujno potrebna vzdrževalna dela. Ta potekajo tudi v Pristanu, kjer pa se odprtje več let zaprtega srednjega bazena zamika.

Poslovanje v zelenem

Mariborski otok je letos obiskalo 34 tisoč kopalcev, kar je 4 tisoč več kot lani, a kljub temu manj od pričakovanj, pravi direktor Športnih objektov Maribor Tadej Mežnar. Kot pojasnjuje, so si želeli več kot 40.000 obiskovalcev, a jih je zaradi slabega vremena prišlo manj. Končnih izračunov še nimajo, je pa že jasno, da bodo sezono končali pozitivno.

Nujno potrebnih investicij ni na vidiku

Dobiček bo zadostoval za najnujnejša vzdrževalna dela, za nujno potrebno celovito obnovo pa za zdaj še ni možnosti. V najbolj kritičnem stanju so bazeni, bazenska tehnika, bazenska ploščad in upravno-gostinska stavba. Kljub temu bodo po nujnih popravilih naslednjo sezono še lahko izvedli.

Odprtje srednjega bazena se zamika

Z zaprtjem Mariborskega otoka pa se kopalci vračajo v znova odprti Pristan, kjer pa še vedno delujeta le olimpijski in obnovljeni otroški bazen. Obnova srednjega bazena pa po petih letih, odkar so ga zaprli, še vedno traja. Za september načrtovano odprtje se po občinskih pojasnilih zaradi sprememb projekta zamika v december, celovita prenova kopališkega objekta, ki vključuje tudi energetsko sanacijo zgradbe, pa bo končana konec prihodnjega leta, sporočajo z Mestne občine Maribor.