Na Rdečem križu Slovenije, območnem združenju Maribor, so se odločili, da bodo organizirali Teden dobrodelnosti v tednu od 14. do 19. oktobra. Pred nami je svetovni dan oživljanja, nato svetovni dan izkoreninjanja revščine in v tej luči bodo izvedli tudi akcijo Drobtinica, ki je že tradicionalna akcija Rdečega križa Slovenije za socialno šibke otroke.

Foto: Radio Maribor/Rdeč križ Slovenije
Foto: Radio Maribor/Rdeč križ Slovenije


Na Mestni občini Maribor so danes, pred sejo mestnega sveta, omogočili, da se politični predstavniki preizkusijo v oživljanju, pravi sekretar Rdečega križa Maribor Metod Dolinšek:
»Naši usposobljeni predavatelji bodo demonstrirali, kako se uporablja defibrilator. To je zelo pomembno, saj odrasli pogosto pozabljamo, kako pomembno je biti usposobljen za dajanje prve pomoči sočloveku.«
Danes imajo na Partizanski cesti 15 in v humanitarnem skladišču na Ljubljanski ulici 23 dan odprtih vrat, v četrtek pa pripravljajo na Ulici Pariške komune 13 brezplačno merjenje krvnih vrednosti in krvnega tlaka, med 9. in 11. uro pa tudi prikaze osnov prve pomoči in oživljanja. Ne bodo pozabili na akcijo Drobtinica: »Pred trgovskimi centri v osmih občinah, v katerih delujemo, bomo sprejemali dobrodelne prispevke, v zameno pa bodo donatorji dobili pekovske izdelke.« Akcijo bo izvajal podmladek Rdečega križa, sredstva pa bodo namenili šolskim skladom za socialno šibke otroke.