Trenutno se predvaja:
Maribor 16
6. junij 2018 ob 10:23 Maribor Novice

UKC Maribor kljub primanjkljaju posluje dobro

Poslovanje mariborskega UKC-ja je dobro, rešujejo se tudi težave z anesteziologi
BoBo/Borut Živulović

Poudarki

  • Strokovni direktor mariborskega UKC dr. Matjaž Vogrin je pripravil program za rešitev anesteziološke krize. Mnogi ukrepi, med drugim tudi načrtovano zaposlovanje, naj bi v nekaj letih stanje z anesteziologi v Mariboru normalizirali.

Včerajšnja seja univerzitetnega kliničnega centra Maribor je postregla z zadovoljstvom svetnikov s poslovanjem bolnišnice. Ta je sicer v prvem trimesečju poslovala z milijonsko izgubo, ampak se bo ta brez dodatnih finančnih obremenitev izravnala. To pa predvsem na račun marčevskega dviga cen zdravstvenih storitev.

Odpovedi operacij zaradi pomanjkanja anesteziologov ne bo

Strokovni direktor mariborskega UKC dr. Matjaž Vogrin je pripravil program za rešitev krize z anesteziologi. Mnogi ukrepi, med drugim tudi načrtovano zaposlovanje, naj bi v nekaj letih stanje normalizirali. K dodatni optimizaciji pa bo pripomogla tudi ustanovitev nove anesteziološke ambulante.

Na opravljanje rednega programa operacij pa naj ne bi vplival niti iztek sporne pogodbe z reškimi anesteziologi, ti avgusta v Maribor ne bodo več prihajali. UKC se je namreč v zadnjem času tako kadrovsko okrepil, da bo lahko celoten program izvedel s specialisti iz drugih slovenskih bolnic.

Anonimkam bodo naredili konec

Odnose v mariborskem UKC-ju že nekaj časa načenjajo tudi anonimke. Zadnja je bila proti predstojniku ginekološkega oddelka dr. Igorju Butu in ga obtožuje korupcije in nestrokovnega ravnanja. Navedbe v pismu sta včeraj ovrgla direktor UKC-ja Vojko Flis in But. Ob tem pa so svetniki zavoda predlagali, da bodo težave s tovrstno komunikacijo morali začeti reševati sistemsko.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh