Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec
Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec

Po treh tednih je Jarčeva ulica v naselju vrstnih hiš v Brezju včeraj znova dobila ulično razsvetljavo. Ta je bila ugasnjena, saj zasebna lastnika ceste, podjetji Vade Mecum in Tima Holding, nista poravnali stroškov elektrike.

Podjetji sta cesto kupili iz stečajne mase propadlega gradbinca MTB, občina pa je pridobila le manjši, 5-odstotni delež. Prebivalci so tako več mesecev živeli v strahu, da bosta zasebna lastnika onemogočila dostop do njihovih stanovanj, saj služnostne pravice na tem zemljišču, ki bi moralo biti občinsko, niso bile vpisane. Pa vendar se je zadeva zdaj nekoliko pomirila.

Elektriko je plačala občina

Občina je od večinskih zasebnih lastnikov ceste pridobila dovoljenje za plačilo stroškov elektrike. Prizadevanja za ureditev upravljanja ulice pa se nadaljujejo. Kot nam je pojasnil predstavnik skupnosti stanovalcev Milan Jerič, bodo imeli vsi deležniki prihodnji teden sestanek na občini. Na njem bodo stanovalci izrazili svoje preostale pomisleke, med drugim tudi to, da so bili do sedaj slabo obveščeni o reševanju nastale težave.

Stanovalci dobili zagotovili, da se jim ne bo omejevalo dostopa do hiš

So pa stanovalci izredno zadovoljni, da sta jim zasebni podjetji že zagotovili, da lastniška zagata ceste v Jarčevi ulici ne bo vplivala na dostop do hiš ob cesti. To je bila namreč največja skrb, ki so jo imeli prebivalci, po tem, ko so izvedeli, da je to zemljišče pristalo v zasebni lasti.