Lenart Foto: MMC RTV SLO
Lenart Foto: MMC RTV SLO

V občini Lenart so z rebalansom letošnji proračun zvišali na nekaj več kot 10 milijonov evrov. Eden glavnih razlogov za rebalans je skoraj pol milijona evrov dodatnega državnega denarja, ki so jih dobili na račun uravnoteženja razvitosti občin in za sanacijo plazu Selce.

Plaz za kulturnim domom v Selcah je na ureditev čakal že dalj časa, medtem pa se je stanje le še slabšalo, o nujnosti sanacije pravi lenarški župan Janez Kramberger. O razlogih, zakaj do nje ni že prišlo, pa: "Ker stane sanacija več kot dvesto tisoč evrov, smo poskušali pridobiti financiranje iz državnega proračuna."

Z nedavno odobritvijo 175-ih tisočakov državnega sofinanciranja, je bila prižgana zelena luč za začetek sanacije: "V lanskem letu smo naročili projekte in že na zalogo izbrali izvajalca. Sanacija že poteka, tako da računam, da bo v roku dveh mesecev to končano in bomo na tak način ustavili plaz in na tak način zaščitili kulturni dom, stanovanjske hiše in tudi gasilski dom."

Lenarški proračun se bo letos dodatno okrepil še za nekaj manj kot 300 tisočakov. Po besedah župana "gre za sredstva za uravnoteženje razvitosti občin, torej nekaj več kot 24 tisoč evrov na mesec."

V občini sicer še vedno čakajo na končni sklep ministrstva za začetek gradnje dolgo pričakovane čistilne naprave v Lenartu, ki bo končno uredila čiščenje odpadnih voda v občini.