Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

V tem tednu so domovi upokojencev začeli z dodatnim rahljanjem ukrepov za preprečevanje širjenja virusa.

Od ponedeljka v Domu pod Gorco in v Domu Danice Vogrinec in njegovih enotah ni več potrebna predhodna najava obiskov. Ta ukrep so danes sprostili tudi v domu upokojencev Lenart. Še vedno velja omejitev na eno zdravo osebo, obisk pa je lahko dolg največ 30 minut. V Lenartu se prav tako še vedno pripravljajo na sprejem novih varovancev. Po trenutnem načrtu naj bi osebe, ki prihajajo iz bolnišnice, začeli sprejemati po 15. juniju. Prenovljen Črni Les oz. zdaj Dom svete Agate pa datuma začetka sprejemanja novih varovancev še nima, v matični enoti doma v Lenartu pa si želijo, da bi dom začel sprejemati upokojence po 1. juliju.

Na Ptuju je ukrep najave obiskov še v veljavi

V Domu upokojencev Ptuj in njegovih enotah je ukrep najave obiskov še v veljavi. Vendar zgolj za nepokretne osebe, z drugimi se je možno dogovoriti za obisk izven prostorov doma upokojencev. Sicer pa je ob obisku nepokretne osebe treba upoštevati, da v dom lahko pride 1 zdrava oseba, za največ 30 minut.

V vseh domovih so še vedno v veljavi stroga pravila higiene. Razkuževanje rok je obvezno, prav tako tudi maska. Ob prihodu vsem obiskovalcem zaposleni izmerijo temperaturo, treba je izpolniti tudi obrazec o trenutnem počutju in zdravstvenem stanju ter o morebitnih stikih z okuženimi osebami.