Foto: Radio Maribor/Občina Poljčane
Foto: Radio Maribor/Občina Poljčane

V zadnjih dveh tednih je občino Poljčane kar trikrat zajelo silovito neurje, ki je po grobih ocenah povzročilo za okoli 330 tisoč evrov škode.

Poljčane so bile v zadnjih dveh tednih kar trikrat na udaru razbesnele narave. Župan Stanislav Kovačič ob tem pojasnjuje: "Narava nam je povzročila precej škode, najprej 7. julija. Takrat smo doživeli neurje s silnim vetrom, ki ga na našem območju še ni bilo. 10 hektarjev gozdov je porušenih in polomljenih, zalita so bila stanovanja in klet, odkrite strehe. V celoti nam je odneslo tudi 50 metrov ceste na planinski dom na Boču."

Največ škode je takrat nastalo na cestni infrastrukturi in v gozdovih in jo ocenjujejo na okoli 300 tisoč evrov. Konec prejšnjega tedna pa sta sledili novi dve neurji, ki sta povzročili veliko škode predvsem zaradi obsežnih padavin. "Predvsem je bilo prizadeto območje Hrastovca. Hudourniške vode in naliv so zalili nekaj hiš. Na cestni infrastrukturi je naliv povzročil veliko škode. Ocenjujemo, da je bilo v teh dveh dneh za dodatne škode v višini 30 tisoč evrov," še pojasnjuje Kovačič.

Sanacija posledic neurij že poteka in bo trajala kar nekaj časa.