Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Izvajalec rekonstrukcije zahodne tribune stadiona Ljudski vrt – podjetje Makro 5 Gradnje – bo uvedbo v delo začel v ponedeljek, so potrdili na mariborski občini. Tik pred zaključkom pa je obnova Glavnega trga.

Mariborski podžupan za promet, komunalo in šport Samo Peter Medved je pojasnil, da bo kljub nekaterim časovnim odmikom v preteklosti obnova Glavnega trga končana do konca meseca, medtem ko bo Koroška cesta odprta okrog 20. junija.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Večjih zapletov pri tem ne pričakujejo, nedorečeno pa ostaja vprašanje, ali bo Koroška cesta odprta za promet. »Nesporna želja župana je, da v celoti zapre to območje za promet, prometna stroka pa opozarja, da je pred nami obnova in zaprtje Lenta. Na Lentu se je povečal promet iz 6 tisoč na 9 tisoč vozil, težave imamo v prometnih konicah«, izpostavlja Medved.

Ob tem še pojasnuje, da je bila posledica zaprtja Koroške ceste manj stresna kot so pričakovali, a alternativa je bil tudi obvoz po Lentu. Obenem pa je opozoril tudi na mestni avtobusni promet. V primeru zaprtja Koroške ceste bi morali zagotoviti mobilnost z javnimi sredstvi, ki bo konkurenčna. Sicer na občini iščejo tudi alternativne rešitve, med drugim preverjajo možnosti za gradnjo mestnega tunela pod starim mestnim jedrom od konca Gosposvetske ceste do križišča Titove in Partizanske ceste.