V občini Ruše do včeraj še niso zabeležili obolelih za koronavirusom, občani pa se držijo navodil in ukrepov. Na terenu je civilna zaščita, ki skrbi za potrebe občanov, večji gospodarski obrati pa še delujejo.

Občani upoštevajo ukrepe in omejitve, uvedene zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa, pravi ruška županja Urška Repolusk. Delo na občini povečini poteka od doma, v občinski upravi so delavci prisotni v manjši skupini. »Vsak, ki nas potrebuje, lahko pride do nas, seveda ob predhodni najavi preko telefona ali elektronske pošte,« pravi županja dodaja, da do sedaj občani še niso izrazili potrebe po individualnem varstvu otrok, to pa lahko kadar koli storijo na telefonsko številko 051 608-948. Omenjena telefonska številka, ki jo je objavila civilna zaščita, je namenjena tudi za pomoč starejšim in obolelim ter za ostalo pomoč, ki jo potrebujejo Rušani, še dodaja sogovornica. V občini so že oskrbeli nekaj starejših in obolelih prebivalk, ki ne morejo uporabiti javnega prevoza, da bi prišli do lekarne. »Civilna zaščita je na terenu in oskrbuje posameznike tako s hrano kot zdravili,« pravi županja. Če bo kdo potreboval topel obrok, bodo tudi za dostavo le-tega poskrbeli, saj osnovnošolska kuhinja še deluje, dodaja Repoluskova.

Podjetja v občini so pozvali, naj upoštevajo vse predpisane ukrepe, po besedah županje večje gospodarske družbe v Rušah še delujejo. Županja še enkrat poziva ljudi, naj ostanejo doma, zlasti starejši od 65 let naj ne zahajajo v trgovine, če je to le mogoče; vsem bomo priskočili na pomoč, še zaključuje poziv Urška Repolusk.

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik