Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Lista novinarja Bojana Požarja je nastala letos pozimi kot naslednica Liste za Maribor in je sodelovala že na parlamentarnih volitvah, vendar neuspešno. Predsednik Liste Bojan Požar je v začetku leta sicer napovedal, da bodo za županskega kandidata predlagali uspešnega gospodarstvenika – imena takrat ni izdal –, a si je očitno premislil in v župansko tekmo pošilja širši javnosti neznanega Igorja Domanjka. "Domanjko je doktor veterine. Maribočan, nikoli ni bil v politiki, nikoli ni bil član nobene politične stranke, razen naše liste. On je tisto, kar Maribor ta hip potrebuje," je povedal Požar.

Igor Domanjko pa se je predstavil kot nov obraz na političnem parketu: "Delam v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano, Mariborčanom bolj znan kot zavod na Prvomajski 1. Uspešno vodim enoto, ki pokriva področje javne higiene od Dravograda do Ormoža in sem strokovnjak za uničevanje golazni."

Je oče dveh odraslih sinov in zaprisežen športnik. Letos je že kandidiral za poslanca v državnem zboru, a neuspešno. In kaj ga je privedlo do odločitve za kandidaturo? "Sem trdno prepričan, da obstoječa politična elita v Mariboru dobro pozna apatijo in sivino v mestu in želi to izkoristiti v svoj prid, za interese ozkega kroga privilegiranih ljudi, ne pa v korist Maribora in Mariborčanov. In jaz sem si rekel, da jim kaj takega več ne morem dovoliti," je še povedal kandidat za mariborskega župana Igor Domanjko.

Domanjko bo tudi nosilec liste za mariborski mestni svet, Bojan Požar pa bo kandidiral za svetnika.