Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

V Mariboru je vrata odprl največji slovenski doživljajski park na prostem, koruzni labirint. Letos leži na koruznem polju ob Papeževi cesti. Razprostira se na površini 3,6 hektarja, na treh kilometrih poti pa ponuja raznolike tematske točke. Organizatorji obljubljajo odlično priložnost za kakovostno preživljanje prostega časa, kot pravijo, družinski »team building« brez sodobne tehnologije.

Koruzni labirint ni le nepregleden skupek zavitih poti. Če ga pogledamo iz zraka, ima tudi umetniški vtis. Predlani je imel obliko metulja, lani čebele, letos tvori obliko strašila.

Pri raziskovanju labirinta si lahko pomagamo z zemljevidom, ki pa ne razkriva vsega. Del poti zakrivajo velike buče, tako da so obiskovalci pri raziskovanju skrivnosti prepuščeni sami sebi.

Posebna atrakcija je 15 poučnih in zabavnih tematskih postaj, med katerimi je več novosti.

Posebnih omejitev zaradi koronavirusa ni, saj se po labirintu v naravnem okolju navadno gibljejo manjše skupine, večinoma družine. Labirint bo med počitnicami odprt vsak dan med 9. zjutraj in 8. zvečer, zaprli pa ga bodo šele jeseni ob spravilu koruze. Udeleženci pa se lahko pridružijo tudi žrebanju za prelet labirinta z letalom.

⬇⬇⬇VEČ V PRISPEVKU⬇⬇⬇