Foto: Radio Maribor/Pixabay
Foto: Radio Maribor/Pixabay

Na spletni strani slovenskobistriškega vrtca so vzgojitelji in strokovni delavci pripravili vsebine, ki so lahko staršem v pomoč za kakovostno preživljanje skupnega časa.

Direktorica vrtca Otona Župančiča Stanka Stegne pojasnjuje novost, ki so jo uvedli: "Želimo, da bi bil čas, ki ga starši zdaj preživljajo z najmlajšimi, kar najbolj kakovosten. Zato vsak dan pripravimo nove vsebine, ki so lahko staršem v pomoč. Dotikajo se vseh področij kurikuluma, od matematike do gibanja."

Poleg raznih dejavnosti lahko starši na spletni strani najdejo tudi nekatere družabne igre in pravljice za vse starostne skupine: "Skupaj z otrokom lahko starši prebirajo raznorazne pravljice, ki smo jih izbrali in pripeli na našo spletno stran. Še zlasti pa je zanimiva pravljica v nadaljevanjih Moj prijatelj Piki Jakob."

Direktorica vrtca Otona Župančiča Slovenska Bistrica Stanka Stegne še poudarja, da lahko starši za kakršenkoli nasvet v vrtec tudi pokličejo, priporoča pa jim, naj otroke čim bolj vključujejo v vsakdanja opravila in naj situacijo, v kateri smo se znašli, izkoristijo za utrjevanje družinskih vezi.